Hallituksen riveistä on hämmästelty SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtmanin puheita pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen mahdollisesta kaatumisesta puoliväliriiheen.
Antti Lindtman kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa haluavansa pääministeriksi ”mahdollisimman pian”. Vaikeista talouspäätöksistä huolimatta hallituspuolueiden yhteistyön uskotaan jatkuvan sujuvana. Kunta- ja aluevaalit pidetään ennen puoliväliriiheä.
Learn more
Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kehottaa SDP-johtajaa malttamaan mielensä.
– Opposition päätehtävä on arvostella hallitusta ja yrittää kaataa se, mutta Lindtman on vähän etuajassa. Seuraavat eduskuntavaalit pidetään vasta runsaan kahden vuoden kuluttua, joten hänen pitäisi malttaa mielensä vielä jonkin aikaa. Meillä on toimiva hallitusyhteistyö, eikä ole mitään aikeita hajottaa sitä, Pia Kauma sanoo Verkkouutisten Asiakysymyksen haastattelussa.
Hänen mukaansa hallituksessa on aika yhtenäinen näkemys siitä, ettei Suomi voi jatkaa nykyisellä velkapolulla.
– Meidän täytyy edelleen tehdä sopeutustoimia. Mutta olemme yhtä mieltä myös siitä, että pelkästään sopeuttamalla Suomi ei nouse. Joten tarvitsemme myös kasvutoimia ja uutta toivoa siitä, että ihmiset näkevät, että Suomessa kannattaa edelleen tehdä töitä, perustaa perhe, yrittää ja niin edelleen myös jatkossa, Pia Kauma sanoo.
Samoilla linjoilla on pääministeri Petteri Orpo, joka kehui Verkkouutisten haastattelussa hallituksen toimintakykyä. Hän ihmettelee sinipunayhteistyön pyörittelyä ja sanoo, ettei SDP ole muuttunut lainkaan Sanna Marinin ajoista.
– Ei olla edes kauden puolivälissä ja Lindtman on jo sokeutunut gallupeista. Kannattaisi nyt oikeasti rauhoittua, pääministeri ihmetteli.
Oppositiosta on viime aikoina nostettu esiin myös väitteitä tuloerojen kasvusta. Tilastojen mukaan ne ovat kuitenkin pysyneet lähes samalla tasolla koko 2000-luvun ajan.
Pia Kauma huomauttaa, että Suomessa on pienet tuloerot kansainvälisestikin vertailtuna.
– Mutta tätä ei pidä ymmärtää niin, että me jollakin tavalla väheksyisimme niitä ihmisiä, joilla on pienet tulot. Vaan pikemminkin niin, että me tarvitsemme tänne Suomeen talouskasvua ja sitä kautta työpaikkoja, jotta kaikki ihmiset, jotka haluavat tehdä töitä ja ovat työikäisiä, pääsisivät myös käsiksi siihen talouskasvuun oman työntekonsa kautta, Kauma sanoo.
Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.